Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині понад 460 людей перехворіли на кір

У Львівській області впродовж січня зареєстровано підтверджених 173 випадки (інт. пок. 6,85) захворювань на кір, з них 120 випадків серед дітей. Серед захворілих дітей 73,3% не щеплені, повідомили у відділенні організації епіддосліджень ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Всього станом на 19.02.2018 року  зареєстровано з початку року згідно первинних діагнозів 466 випадків захворювань на кір, в т.ч. серед дітей 348 випадків (74,7%). Серед захворілих дітей не щеплені згідно Календаря 73,2%.  Знаходились на стаціонарному лікуванні 256 осіб, з них 176 дітей.  У м. Львові захворіло 270 осіб, з них 210 дітей.

За останній тиждень отримали додатково щеплення проти кору  1 520 дітей (віком 1- 9 років).

Епідеміологи наголошують, що, з огляду на високу контагіозність кору в катаральному періоді основним заходом щодо запобігання поширенню хвороби в колективі є рання діагностика та ізоляція хворого до 4-го дня від початку висипань, а при ускладненні пневмонією – до 10 дня. Якщо з’явились катаральні ознаки захворювання, залишайтесь вдома та викличте лікаря.

Дієвим профілактичним засобом є щеплення, яке можна зробити як  дітям, так і дорослим.  Згідно Календаря профілактичних щеплень в Україні (затв. наказом МОЗ від 16.09.2011р. №595 “ Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних і імунобіологічних препаратів”) щеплення проти кору відноситься до обов’язкових  і проводяться у лікувально-профілактичних закладах за місцем проживання  з метою запобігання захворюванням. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ