Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині порушено 15 кримінальних справ, що якимсь чином стосуються виборів

Правоохоронці області порушили 15 кримінальних справ, що якимсь чином стосуються  виборів, — повідомив 6 квітня під час прес-конференції начальник УМВСУ у Львівській області Віталій Максимов. Загалом же, за його словами, було 87 звернень по виборчому процесу з вимогами порушити кримінальні справи, однак за відсутності складу злочину у 58 випадках у порушенні кримінальної справи було відмовлено.
Як зазначив Віталій Максимов, 80% заяв про порушення надійшли в основному від непрохідних політичних сил. Зокрема, 35 з них стосувалися хуліганства, чотири — крадіжок автомобілів, а також пошкодження партійних прапорів, видання „брудних” листівок, пошкодження біг-бордів.
«Як не прикро, але часто політичні сили задля піару самі влаштовували провокації і   намагалися видати їх за злочинні діяння проти себе. Втім, попри те, що передвиборна кампанія була дуже складною, самі вибори пройшли досить легко. Я з упевненістю можу заявити, що мабуть вперше за всю історію незалежності виконували лише свої прямі функції: займалися охороною правопорядку», — наголосив Віталій Максимов.
Так, за його словами, на день виборів був задіяний весь особовий склад правоохоронних органів. Зокрема, 2 тис. 970 львівських правоохоронців перебували безпосередньо на дільницях, інші ж займалися патрулюванням територій.
Що ж до самого процесу голосування, то одне з найзначніших порушень, які були зафіксовані, —  це виявлені у селі Бучали Городоцького району 80 бюлетенів на виборах  голови сільської ради, в яких навпроти прізвища одного із кандидатів була світліша фарба.
Як зазначив Віталій Максимов, у день голосування було зафіксовано значно менше звернень у правоохоронні органи.
«Якщо щодня до нас надходить приблизно 50-60 звернень, то 26 березня їх було тільки 17», — наголосив Віталій Максимов.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ