Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині порушили 169 справ за незаконну вирубку лісу

Цьогоріч органи прокуратури Львівської області та внутрішніх справ зареєстрували 169 кримінальних проваджень за фактами незаконних рубок лісу. До судів скерували 24 кримінальних провадження вказаної категорії, у 16 з яких постановлено обвинувальні вироки, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зазначимо, що за наслідками роботи щодо забезпечення дотримання вимог законодавства у сфері охорони лісових ресурсів прокуратурою виявлялись і корупційні правопорушення. Так, директор Яворівського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП "Галсільліс" отримав 147 тис грн неправомірної вигоди, пообіцявши громадянину своє сприяння у виділенні в довгострокове тимчасове користування лісової ділянки площею 2 гектари в лісовому масиві Івано-Франкового лісництва урочища "Ляший потік" Яворівського району. На цей час триває судовий розгляд у кримінальному провадженні відносно вказаного посадовця.

 Окрім  того, прокуратурою вжито заходів представницького характеру з метою відшкодування збитків, завданих довкіллю внаслідок порушень закону щодо лісокористування. Так, до судів заявлено 27 позовів з вимогою стягнення більше 800 тис грн шкоди, спричиненої самовільними рубками лісу. На цей час задоволено 28 позовів на суму майже 570 тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ