Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині проживає близько 2,5 тисяч людей, які не чують

Напередодні Дня глухих очільник області Максим Козицький розповів, яку підтримку область дає людям з інвалідністю по слуху.

«На Львівщині проживає близько 2,5 тисяч людей, які не чують. Наша ціль – стати областю рівних можливостей для всіх. Саме тому активно впроваджуємо Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору, яку ініціювала Перша Леді України Олена Зеленська.

На постійній основі підтримуємо Львівську обласну  організацію Українського товариства глухих, яке займається соцзахистом, реабілітацією та дозвіллям людей з порушеннями слуху.

Більшість брифінгів у Львівській обласній державній адміністрації перекладаємо жестовою мовою. Дякую за професіоналізм нашому Юрію Табаці, який допомагає нам у цьому вже понад три роки. Такий переклад дає людям з інвалідністю по слуху доступ до інформації та дозволяє інтегруватися в суспільство.

У Міжнародний день жестових мов і напередодні Дня глухих хочеться ще раз підкреслити: жестова мова – важлива. Порозуміння нам усім», – зазначив Максим Козицький у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ