Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

64 проєкти міжнародної технічної допомоги реалізується на Львівщині

У Львівській області реалізується 64 проєкти міжнародної технічної допомоги, з яких 23 - це проєкти Асоціації ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" та її членів. Про це повідомили 29 січня гал-інфо у пресслужбі ЛОР.
Фото ЛОР

Одним із найбільших джерел їх фінансування на Львівщині є Програма Польща-Білорусь-Україна.

Загальна сума фінансування становить 22,4 млн євро - 13,2% від загального обсягу гранту ЄС для 14 регіонів.

Про це розповіла виконавча директорка Асоціації ЄКУ Галина Литвин під час проведення стратегічної сесії обласної ради "Успішні громади Львівщини: від стратегії до добробуту", яка відбувається сьогодні, 29 січня.

За її словами, також з 2018 року Асоціація реалізує Програму підтримки ініціатив місцевих карпатських громад. За цей період підтримано 49 проєктів у Львівській області та виділено фінансовий ресурс для громад у розмірі 12,9 млн грн. Цього року заплановано проведення ще двох конкурсів проєктів в рамках цієї програми.

Окрім цього, під час виступу Галина Литвин представила ініціативу Made in Karpaty, яка передбачає виділення грантів на обладнання та консалтингові послуги для підтримки локальних товаровиробників.

"У 2021 році робота Асоціації буде зосереджена на поглибленні транскордонної та міжрегіональної співпраці, продовженні активної співпраці у сферах туризму, збереження спадщини, довкілля, безпеки, а також впровадженні нових ініціатив щодо підтримки локальних виробників Карпатського регіону", - зазначила Галина Литвин.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на розвиток і утримання автомобільних доріг Львівщини планують скерувати 150 млн грн

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ