Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочалось скресання криги, ускладнений проїзд до населених пунктів у 6 районах

На гірських притоках Дністра розпочалось скресання криги, льодохід з подальшим формуванням заторів льоду та підйомів рівнів рік. Про це «Гал-info» повідомили у прес-центрі ГУ МНСУ у Львівській області.
У селі Довге Гірське Дрогобицького району внаслідок короткочасного підйому рівня води та сходу криги пошкоджено пішохідний перехід через річку Стрий та частково 1 опора та льодоріз. Там пішохідного сполучення немає з частиною села – 80 будинків, де проживає 234 людей. Автодорожнє сполучення із однією частиною села можливе з боку Дрогобича, з іншою (відрізаною) - з боку Східниці. Слід зазначити, що автобусне сполучення з населеним пунктом у зимовий період не здійснюється взагалі.
Крім цього на дорозі біля села Коритище були наноси мілких уламків льоду висотою 40 см. Проїзд в напрямку с. Коритиця та с. Ластівка був неможливий. Рятувальники цю дорогу розчистили. На хуторі Підсухий, де проживає 25 людей, пошкоджено частину настилу пішохідного підвісного мосту, в результаті чого там ускладнений прохід.
У Стрийському районі, на річці Сукіль, поблизу села Лани Соколівські утворився льодовий затор довжиною 1,5 км шириною від 20-30 м. Загрози на даний час немає, течія ріки повільна, льодовий затор не рухається.
У Самбірському районі, у селі Корналовичі, є скупчення льоду на Дністрі в районі автодорожнього моста, однак рівні води не великі, загрози для моста та населених пунктів немає.
Протягом вчорашнього дня в Дрогобицькому, Сколівському, Стрийському, Старосамбірському, Миколаївському, Жидачівському районах працюють оперативні групи відділів Головного управління МНС України в Львівській області.
Як повідомив «Гал-info» працівник прес-центру ГУ МНСУ у Львівській області Віталій Туровцев, рівень води у місцях скресання криги зі вчорашнього дня почав спадати, евакуйовувати людей із населених пунктів немає потреби. Люди забезпечені всім необхідним, підтоплені лише підвали будинків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ