Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розповідали про права маленьких українців

Заступник начальника Жовківського РВ ДВС ГТУЮ у Львівській області та головний спеціаліст Жовківського РВ ДРАЦС ГТУЮ у Львівській області провели спільний захід з працівниками залізничного вокзалу м. Жовква, на якому інформували працівників про проект #ЯМАЮПРАВО! Про це інформують у прес-службі Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

У приміщенні залізничного вокзалу м. Жовква розміщено рекламу Мін'юсту на тему: "Поїхати з дитиною за кордон -легко!", а також "Податкова знижка на навчання".

Нагадуємо , що якщо дитина проживає з одним із батьків, який не перешкоджає другому з батьків у побаченнях і спілкуванні з дитиною – така дитина може виїхати за кордон на термін до 1 місяця.

Не потрібно отримувати дозвіл другого з батьків на виїзд за кордон дитини. Але потрібно повідомити другого з батьків про перебування, мету та тривалість поїздки рекомендованим листом, якщо відоме місце його проживання. Також потрібно пред’явити на кордоні копію рішення суду або органу опіки і піклування про визначення (підтвердження) місця проживання дитини.

Також виїзд за кордон дозволяється, якщо мета поїздки: лікування; навчання; участь у дитячих змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах та конкурсах, екологічних, технічних, мистецьких туристичних, дослідницьких, спортивних заходах; оздоровлення та відпочинок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ