Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині розробляють Комплексний план заходів щодо попередження захворюваності на високопатогенний грип птиці

“Комплексний план заходів щодо попередження виникнення та недопущення поширення на території Львівської області захворюваності на високо патогенний грип птиці” 23 березня доручив розробити головам профільних управлінь перший заступник голови Львівської ОДА Мирослав Сеник, — повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
Розробкою комплексного плану заходів, відповідно до розпорядження, займатимуться Головне управління охорони здоров’я обласної держадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція, управління ветеринарної медицини у Львівській області та головне управління МНС у Львівській області.
Крім цього, до першого травня 2006 року головам райдержадміністрацій, виконкомів міських, селищних та сільських рад доручено. визначити перелік населених пунктів, в яких склалася несприятлива ситуація з централізованим та децентралізованим господарсько-питним водопостачанням і розробити план першочергових заходів щодо забезпечення населення якісною питною водою, своєчасного проведення аварійно-відновлювальних робіт на об‘єктах та мережах водопостачання, а також гарантованого знезараження питної води та організації лабораторного контролю її якості.
Місцеві органи влади мають також забезпечувати своєчасне та якісне проведення профілактичних і протиепідемічних заходів на об‘єктах централізованого та децентралізованого водопостачання населення, передбачених “Регіональною програмою “Питна вода України” у Львівській області на 2006-2020 роки”.
До 1 червня ж в області мають вжити всіх необхідних заходів щодо передачі на баланс органів місцевого самоврядування “безгосподарних” об‘єктів централізованого водопостачання з вирішенням питань їх належної експлуатації та забезпечення населення питною водою гарантованої якості і у достатній кількості.
Як повідомляє прес-служба ЛОДА, до кінця травня влада області має визначений перелік населених пунктів, об’єктів, в яких склалася несприятлива ситуація з очисткою стічних вод, а також розробити план першочергових заходів щодо забезпечення належної їх очистки та знезараження.
Органи влади ж на місцях упродовж квітня повинні ліквідувати звалища відходів в межах населених пунктів, в зонах масового відпочинку населення, на берегах водойм, річок, струмків і джерел, привести у належний санітарний стан території населених пунктів, придорожніх смуг.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ