Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартував форум "Основні аспекти реалізації ДІ-реформи"

На Львівщині стартував форум
На Львівщині стартував форум "Основні аспекти реалізації ДІ-реформи"
На Львівщині стартував форум
На Львівщині стартував форум "Основні аспекти реалізації ДІ-реформи"
1/2
Сьогодні, 11 липня, на Львівщині стартував ІІ соціальний форум ʺОсновні аспекти реалізації реформи деінституціалізаціїʺ. Про це проінформували у прес-службі ЛОДА.

Форум проходитиме у форматі панельних дискусій за участю провідних спеціалістів-практиків, державних службовців всіх рівнів та представників громадськості, що мають багаторічний досвід роботи у соціальній сфері.

Привітав учасників та організаторів заходу голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський. Він, зокрема, наголосив на важливості зміни ставлення суспільства до дітей, позбавлених батьківського піклування та підтримки їх з боку держави.

ʺБез дітей немає майбутнього, без належного їх виховання ми ніколи не збудуємо успішну державу. Ви робите велику справу, для того аби ці діти виросли справжніми Людьмиʺ, - наголосив Маркіян Мальський.

ʺВсе це нам під силу – змінити ставлення, змінити культуру, створити всі умови для того, щоб діти в Україні зростали щасливимиʺ, - додав Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Серед гостей форуму також представник Уповноваженого з дотримання прав дитини та сім’ї Верховної Ради України  Аксана Філіпішина, заступник голови облдержадміністрації Роман Филипів, директор Департаменту забезпечення прав дітей та оздоровлення Мінсоцполітики Руслан Колбаса, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир Лис, доктор філософії, завідувач кафедри політичних наук, керівник програми ʺЕтика-Політика-Економікаʺ ʺУкраїнського католицького університетуʺ Юрій Підлісний, доцент кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних і соціальних наук Національного університету ʺЛьвівська політехнікаʺ Марта Козак, доктор наук з державного управління, професор, завідувач кафедри регіонального управління та місцевого самоврядування, перший заступник директора ЛРіДУ НАДУ при Президентові України Олександр Сушинський, кандидат історичних наук, доцент, полковник служби цивільного захисту, доцент кафедри гуманітарних дисциплін та соціальної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Михайло Нагірняк.

Нагадаємо, Львівщина перша з областей України, яка рішенням Львівської обласної ради затвердила ʺРегіональний стратегічний план дій з реформування системи інституційного догляду і виховання дітей на 2018-2026 рокиʺ згідно ʺНаціональної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 рокиʺ затвердженої розпорядження Кабінету Міністрів України від  9 серпня 2017 року № 526-р.

Основною метою Регіонального плану є послідовне реформування діючої інституційної системи забезпечення прав дітей в регіоні та формування належної системи надання соціальних послуг, що в свою чергу забезпечить право дитини на проживання, догляд і виховання в сім'ї або в умовах, максимально наближених до сімейних, доступ до якісних соціальних, освітніх, медичних послуг.

За даними Служби у справах дітей ЛОДА, в області налічується більше 50 установ системи інституційного догляду, в яких загалом виховується понад 5 000 тисяч дітей, і близько 110 з них мають статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Послідовно продовжуючи втілення плану деінституціалізації та для обговорення наступних кроків зберуться понад 250 учасників форуму серед яких депутати Львівської обласної ради, голови ОТГ, фахівці соціальної роботи, директори дитячих інституційних установ, експерти та представники громадськості.

Під час Форуму обговорюватимуть питання:

  • ключові регіональні аспекти ДІ-реформи, як механізму захисту прав дітей в закладах інституційного догляду та виховання;

  • пріоритети державної політики у сфері захисту прав дитини;

  • досвід розвитку соціальних послуг в територіальних громадах для підтримки дітей та сімей з дітьми;

  • практичні можливості для виконання завдань ДІ-реформи;

  • роль громадського середовища у реалізації реформи.

Організатори форуму: Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада. Партнери: Проект ʺЕкспертна підтримка врядування та економічного розвиткуʺ (EDGE), Благодійна організація ʺЛьвівська освітня фундаціяʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ