Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині у дев’яти закладах охорони здоров’я області створили «Палати героїв»

На Львівщині обговорили організацію реабілітації, а також надання медичної допомоги пацієнтам з інфарктом та мозковим інсультом.

Сьогодні, 29 березня, в департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА відбулася робоча нарада за участю заступниці начальника Львівської ОВА Христини Замули для голів територіальних громад та керівників закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пацієнтам з гострим коронарним синдромом з елевацією сегменту ST та гострим мозковим інсультом.

«Живемо в непростий час і сьогодні як ніколи важливим є питання стану здоров’я кожного українця. Тому нам треба, щоб кожен медик, управлінець на своєму місці добре робив свою роботу. Тож я рада, що сьогодні присутні керівники кластерних лікарень, а також представники територіальних громад.

Поговоримо про розвиток системи реабілітаційної і післяребілітаційної допомоги у кластерних лікарнях та надання медичної допомоги пацієнтам з інфарктом та мозковим інсультом, а також про можливості щодо покращення якості надання цих медичних послуг», – наголосила заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

Так, директорка департаменту охорони здоров’я Наталія Літвінська, зосередила увагу на мережі ЗОЗ, до яких транспортують пацієнтів з ГМІ, наявності клінічних маршрутів пацієнта, підставах для госпіталізації, переведення хворих, забезпечення медичними препаратами та реабілітацію після інсульту. 

«В області функціонують 10 лікарень, які уклали договори з НСЗУ щодо надання медичної допомоги пацієнтам з гострим мозковим інсультом. Загальна кількість пролікованих хворих з ГМІ за 2023 рік становить 7525 осіб, з них 6413 – випадки ішемічного інсульту та 1112 – геморагічного. Реабілітацію пройшли 4836 осіб, з них 356 – амбулаторно та 4480 – отримали медичну допомогу стаціонарно. Така допомога доступна у 100% ЗОЗ, внесених у законтрактовану з НЗСУ мережу. Надання допомоги стало кращим, проте необхідно ретельніше ставитись до кожного випадку», – наголосила Наталія Літвінська.

Відтепер особливу увагу у відділеннях реабілітації приділятимуть одномісним палатам для пацієнтів з пригніченим станом свідомості, тобто «Палата героя». Такі палати вже створили у 9-ти закладах охорони здоров’я області. 

Обов’язковими умовами є наявність такого обладнання:

  • багатофункціональне ліжко;
  • крісло колісне;
  • апарат ШВЛ;
  • монітор пацієнта;
  • туалет разом з душовою кабіною;
  • наявність кондиціонера;
  • розсувне крісло для відпочинку родичів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ