Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ЛОР: На Львівщині в медицині катастроф – катастрофа

Сьогодні, 30 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати заслухали звіт генерального директора КЗ ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимира Похмурського, передає кореспондент Гал-інфо.

За його словами, першим досягненням є стабілізація складної ситуації, коли бракувало запчастин та коштів на ремонт автотранспорту, незабезпеченість виїзних бригад пальним та медикаментами.

Він запевнив, що наразі заробітна плата виплачується без затримки. Також ліквідовано усі заборгованості, які сформувалися в процесі реорганізації.

Похмурський також заявив, що створено єдину господарську ланку, затверджено новий статут та єдиний штатний розпис. Наразі у структурі працює понад 2700 людей, що є мало, але низька зарплата і високі кваліфікаційні вимоги не дають підстав говорити про позитивні тенденції.

Він додав, що бракує лікарів, а близько половини водіїв «швидких» - пенсійного віку.

Серед досягнень Володимир Похмурський назвав те, що вперше в області купили чотири сучасні автомобілі швидкої допомоги.

Депутати натомість заявили, що отримують велику кількість скарг на генерального директора. Також звернули увагу, що карети швидкої допомоги часто не вчасно приїздять на виклик.

«Ми зрозуміли, що у медицині катастроф – катастрофа», - сказала депутатка Галина Бордун.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у січні 2017 року на посаду генерального директора комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» конкурсна комісія підтримала кандидатуру Володимира Похмурського.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ