Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбулись змагання вальників лісу

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Львівлісу, 30 червня 2017 року у Гійченському лісництві ДП «Рава-Руське лісове господарство» Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулися XIX обласні змагання вальників лісу.

18 представників лісової галузі, серед яких один кандидат збірної команди України та 2 юніори демонстрували свою вправність у володінні бензопилою та доводили, що саме вони гідні називатися найкращими.

Змагання розпочалися після урочистого відкриття та спільної молитви.

Серед запрошених гостей цього заходу були присутні: настоятель храму села Гійче отець Петро, перший заступник голови Львівської обласної ради Білоус Андрій, депутат Львівської обласної ради Димчина Роман, голова Жовківської районної державної адміністрації Щур Надія, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, голова Львівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Максимець Василь, керівники Радехівського та Жовківського державних лісогосподарських підприємств, гостями змагань були також наші сусіди лісівники з Польщі: директор надлісницва Нароль Януш Скальський, директор надлісницва Любачів Роберт Банаш, лісничі з надлісницва Томашова Петро Тісло, Богуслав Лещаж, Станісла Свідрак,жителі навколишніх сіл та інші.

Учасники змагалися у п’яти номінаціях: звалювання дерев; обрізання сучків; монтаж нового ланцюга; розкряжування стовбура комбінованим різом та точність розкряжування.

Членами журі визначино два перших місця, які розділили між собою представники державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ:  майстер лісу Нивицького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ» Кухта Володимир Романович, який набрав 1568,8 балів та лісничий Козівського лісництва ДП «Сколівське ЛГ» Ільницький Іван Йосипович- 1413,5 балів. На другому місці вальник лісу Заболотцівського лісництва ДП «Бродівське ЛГ» Прийма Ігор Васильович його результат -1322,4 бали. На третьму місці вальник лісу ДП «Слаське ЛГ» Маркович Михайло Михайлович з результатом - 1269,6 балів.

Кращим в окремих видах змагання на чотирьох з п’яти етапі став представник ДП «Радехівського ЛМГ» Кухта Володимир Романович:

  • «звалювання дерев» – 660 балів з 660 можливих;
  • «обрізання сучків» – із 388 балами з 400 можливих
  • «розкряжування стовбура комбінованим різом» –192,4 бал;
  • «точне розкряжування» – 229,4 балів;
  • «монтаж нового ланцюга» – вальник лісу ДП «Турківське ЛГ» Дзондза Роман Михайлович (99 балів).

З метою популяризації професії «вальника лісу», у змаганнях взяли участь два юніори державних лісогосподарських підприємств області. Найвправнішим з них виявився майстер лісу Дубинського лісництва ДП «Сколівське ЛГ» Рибак Василь Васильвич з результатом 1410,7 балів. Другим став представник ДП «Дрогобицького ЛГ» Козакевич Василь Романови, його результат 791,2 бали.

Переможці обласних змагань, а саме: Кухта Р.І та Рибак В.В. будуть представляти Львівщину на XX республіканських змаганнях, які відбудуться в серпні місяці 2017 року на базі ДП «Тетерівське лісове господарство» Київського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Переможці змагань були нагороджені грамотами, цінними подарунками і грошовими преміями не тільки від організаторів, а й від фірм-партнерів «MOST Україна» який є офіційним представником фірми «STIHL». 

При підведенні підсумків було відмічено високий рівень підготовки та організації змагань працівниками ДП «Рава-Руське ЛГ», що сприяло їх успішному проведенню. На завершення усім учасникам змагань побажали, щоб про безпеку праці пам’ятали не лише на змаганнях, а щоденно під час роботи в лісі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ