Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відкрили відреконструйовану Чорнушовицьку гімназію

У с. Чорнушовичі Підберізцівської громади 19 грудня відкрили відреконструйовану гімназію. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Ця будівля з 1950-х років, тому була в аварійному стані та вже нагально потребувала суттєвого оновлення, впровадження принципів енергоощадності та інклюзії.  

Участь в урочистому відкритті навчального закладу взяли  в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, начальник Львівської ОВА Максим Козицький, депутат обласної ради Захар Миляник.

«Ще сотня школярів та дошкільнят у Чорнушовичах Підберізцівської громади тепер навчатимуться у сучасному приміщенні гімназії.

Упродовж трьох крайніх років за кошти обласного і місцевого бюджету нам вдалося реконструювати приміщення навчального закладу. Зокрема, у частині будівлі облаштувати дитсадок для 20 діток, укриття, утеплити фасад, замінити покрівлю даху, утеплити горище, замінити вікна та двері, встановити пандус тощо.

Усе це коштувало обом бюджетам – майже 25 мільйонів гривень. З них область додала 19,5 мільйона», - підкреслив Юрій Холод.

Важливо, що завдяки комплексній реконструкції будівлі і заходам енергоефективності у Чорнушовицькій гімназії потреба у тепловій енергії зменшиться майже вдвічі.

«Під час війни, звісно, допомога війську є найважливішою. І Підберізцівська громада намагається постійно і з бюджету, і з допомогою підприємців, підтримувати захисників. Ставити освіту другою в переліку необхідних витрат – також добре. Адже вкладаючи у наших дітей, у їхні знання та виховання, ми посилюємо та примножуємо наш стратегічний ресурс, а він – у розумних, сильних духом, свідомих українцях», -  сказав Юрій Холод.

Довідково:

Чорнушовицький  старостинський округ – один із найбільших округів Підберізцівської громади. Тут проживає 226 дітей, з них 167 – шкільного віку, 59 – дошкільного.

Чорнушовицька гімназія – це єдиний на території Чорнушовицького старостинського округу заклад загальної середньої освіти, який надає освітні послуги дітям шкільного віку із сіл Чорнушовичі, Тарасівка, Журавники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ