Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині вшанували Євгена Коновальця

фото - прес-служба Львівської облради
фото - прес-служба Львівської облради
фото - прес-служба Львівської облради
фото - прес-служба Львівської облради
1/2
Сьогодні, 14 червня, у Зашкові відбулися заходи з відзначення 127-ї річниці від дня народження голови Проводу Українських Націоналістів Євгена Коновальця. Повідомила прес-служба Львівської облради.

Участь у заходах узяли керівництво області та району, громадські активісти, депутати, військові, молодь.

Спочатку відбулася Служба Божа у Церкві Архистратига Михаїла у Зашкові. Опісля - панахида на могилах батьків Євгена Коновальця.

Також учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам'ятника Євгену Коновальцю та вшанували його пам'ять. 

«Сьогодні ми святкуємо 127-му річницю з дня народження нашого провідника Євгена Коновальця. Ми щаслива нація, бо ми маємо величних Героїв. Пам'ять про них має жити вічно. Євген Коновалець – це людина, яка створювала українську армію під час першої світової війни, була лідером українських націоналістів, його боялись наші вороги і знищили у 1938 році. Дякую усій громаді, яка шанує місце пам’яті про цю постать», - зазначив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк під час громадського віче. 

Довідка.

Євген Михайлович Коновалець — полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу українських націоналістів, перший голова ОУН, один із ідеологів українського націоналізму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ