Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині з 572 сміттєзвалищ тільки 14 мають дозвільні документ

У Львівській області налічується 572 сміттєзвалища загальною площею 428,7 га, однак тих, які оформили паспорти місць видалення твердих побутових відходів, налічується лише 14, тобто решта сміттєзвалищ функціонує без наявності необхідних дозвільних документів. Про це журналістам сказав начальник державного  управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Богдан Матолич.
За його словами, в Україні діяльність щодо поводження з токсичними промисловими відходами, такими, як відпрацьовані нафтопродукти та акумулятори,  гальванічний шлам,  є ліцензованою.  На Львівщині такі ліцензії отримало 17 підприємств, ще 58 мають ліцензії на збір вторинної сировини.
В „Екологічному    паспорт"    міститься    інформацію    про    поводження    з    непридатними    і протермінованими пестицидами. Згідно з проведеною інвентаризацією, в області налічується 169   складів,   у  яких  зберігається  745,6  тонни  цих  хімікатів.  Найбільша  їх  кількість знаходиться  у  Золочівському     (88,8  тонни),  Жидачівському  (71   тонна),  Буському  та Пустомитівському (по 63 тонни) районах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ