Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині з першого разу водійський іспит складають 60% претендентів

З початку 2016 року 6 700 людей вперше отримали водійські посвідчення на Львівщині. Стати водіями спробували більше 11 тисяч людей, однак багатьом не вдалось вдало скласти теоретичний чи практичний іспит з першого разу. Відсоток складання іспитів з першого разу становив 59,7 %. Про це повідомили у Секторі зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС у Львівській області.

Загалом, враховуючи процедури обміну та відновлення, видано 13 700 посвідчень водія.

«Показник у майже 60 відсотків складання іспитів з першої спроби є нормальним. Атестаційна комісія дуже старанно та уважно переглядає результати як теоретичних, так і практичних іспитів, адже ми не можемо дозволити собі випускати на дороги людей, які не мають достатньо навиків для безпечної їзди. Статистика ДТП показує, що найчастіше винуватцями дорожніх аварій є особи зі стажем водіння до одного року. Саме тому іспити приймають відповідально та відповідно до усіх вимог»,- зазначає Олександр Плашовецький, в.о. директора регіонального сервісного центру МВС у Львівській області

Протягом першого кварталу 2016 року працівники сервісних центрів МВС у Львівській області здійснили більше 17300 операцій, пов’язаних з реєстрацією, перереєстрацією та зняттям транспортних засобів з обліку. Однак бувають випадки, коли адміністратори сервісних центрів вимушені відмовити відвідувачу в наданні послуги, а натомість викликати працівників поліції, адже протягом трьох місяців вдалось виявити 11 випадків підроблення документів, а також 8 автомобілів з підробленими номерами кузова чи агрегатів та 2 транспортні засоби, які знаходились у розшуку.

«Кількість наданих операцій в порівнянні з тим же періодом за минулий рік  зросла майже на 20 відсотків. Це свідчить про збільшення швидкості надання послуг. Швидкість та якість – два наших головних завдання»,- наголосив Олександр Плашовецький.

«Також на прикладі виявлених підроблених документів та номерів автомобілів вкотре хочу наголосити на важливості офіційного оформлення купівлі-продажу транспортних засобів, адже якщо б люди, які купляли автівки, котрі мали порушення, придбали їх за дорученням – вони мали б проблеми з законом у майбутньому, а завдяки експертному огляду їм вдалось вберегтись від таких ризиків»,- додає в.о. директора регіонального сервісного центру МВС у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ