Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ще одному місті Німеччини можна обміняти українське посвідчення водія

Кельн став другим містом після Берліна в Німеччині, де можна обміняти національне посвідчення водія, видане в Україні, на таке ж українське.
Фото - ілюстративне

Про це інформує Головний сервісний центр МВС України. 

Відсьогодні у відокремленому підрозділі ДП «Документ» можна буде отримати не тільки послуги паспортного сервісу, а й одну з найбільш актуальних послуг, пов’язаних з посвідченням водія — послугу обміну.

Послуга обміну посвідчення водія актуальна, коли:

у наявного вичерпався термін дії;

написи на пластиковому бланку стерлись і не читаються;

особа змінила дані — прізвище, ім’я, по-батькові;

водій бажає замінити старе посвідчення на нове.

Мобільно-технічні комплекси обслуговування громадян «Паспортний сервіс» знаходиться за адресою: Кельн, Breslauer Platz, 50668.

Обслуговування відвідувачів тут здійснюється виключно за попереднім записом. Графік роботи центру: ПН — СБ, із 9:00 до 18:00.

Як здійснюється обмін: 

У Кельні обмін посвідчення водія проводиться за таким же алгоритмом, як і в інших центрах ДП «Документ» за кордоном. Адміністратор «Паспортного сервісу» на фронт-офісі отримує повний пакет документів від водія — у тому числі оригінал наявного посвідчення, яке підлягає обміну — фотографує людину та формує заявку для обміну національного посвідчення водія за кордоном. На бек-офісі в Україні адміністратор сервісного центру МВС розглядає цю заявку — перевіряє чинність документа та відсутність підстав для відмови у наданні послуги. У разі успішного розгляду та схвалення обміну, адміністратор у Кельні видруковує на спеціальному бланку нове посвідчення водія.

Які потрібні документи:

паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи),

довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків,

документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу — актуально для тих водіїв, які змінили особисті дані),

наявне посвідчення водія, яке підлягає обміну.

Нагадаємо, центри, де можна обміняти національне посвідчення водія знаходяться також у Польщі, Чехії, Словаччині, Туреччині. З усіма адресами відокремлених підрозділів ДП «Документ» можна ознайомитися на офіційному сайті.

До слова, консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС у фейсбуці. Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ