Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартує пілотний проєкт щодо прозорих іспитів на водійські права

Львівщина стала однією з областей, де стартує пілотний проєкт із забезпечення прозорих іспитів у сервісних центрах МВС.
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє пресслужба Головного сервісного центру МВС. 

Йдеться про зміни технічних умов у класах для складання теоретичних іспитів та автомобілів для складання практичних іспитів. 

Пілотний проєкт стосуватиметься Львівської, Одеської, Вінницької та Київської областей. Інших регіонів зміни поки не торкнуться. 

"У цих чотирьох областях України запускаємо і тестуємо оновлену систему попереднього запису. Тепер можна вже отримати талон е-запису на практичний іспит на транспортних засобах категорії В як в терміналах в приміщенні сервісного центру МВС, так і онлайн через функціонал е-запис", — ідеться у повідомленні.

Окрім того, відтепер онлайн можна перевірити наявність талонів і доступних для отримання через сайт, і доступних для оформлення в терміналі. 

"Варто нагадати, що у кожного є можливість оформити до 4 талонів на одну і ту ж послугу. А талони є персональними. Тобто, варто відповідально планувати візит та бронювати свій час для складання практичного іспиту", — зауважують у Головному сервісному центрі.

Що зміниться за новим проєктом?

Кожен кандидат у водії отримає більше інструментів для оскарження результатів іспитів у сервісних центрах МВС. 

У класах для теоретичних іспитів тепер буде фіксація на чотири відеокамери та мікрофон — не буде «сліпих зон». Це унеможливлює стороннім особам підказувати  кандидатам у водії, а також дозволить самому кандидату в разі потреби оскаржити результати складання теоретичного іспиту.

У автівках категорії В — це легкові автомобілі — буде відеофіксація в салоні таким чином, щоб знімати і руки, і ноги кандидата у водії, руки і ноги екзаменатора, запис розмов у салоні теж буде.

Коли все зміниться?

У чотирьох областях стартує пілотний проєкт уже з 1 червня. А масштабування на всі сервісні центри МВС по всій Україні заплановано до кінця 2023 року.

У зв’язку із цим у сервісних центрах Львівської, Одеської, Вінницької та Київської областей починаючи з 23 травня уже генеруються талони попереднього запису на практичний іспит на авто категорії В. Можливо оформити дві опції: на транспортному засобі автошколи, де проходило навчання, або на транспортному засобі сервісного центру МВС.

Інші регіони поки надають усі послуги без змін.

Де саме почнуть приймати іспити по-новому?

Львівська область: м. Львів, с. Зимна Вода, с. Червоне, м. Стрий, м. Червоноград;

Київська область: м. Біла Церква, с. Софіївська Борщагівка, м. Переяслав.

Одеська область: м. Одеса, м. Білгород-Дністровський, м. Ізмаїл, м. Подільськ;

Вінницька область: м. Вінниця, м. Могилів-Подільський, м. Тульчин.

У всіх інших сервісних центрах МВС цих чотирьох регіонів надаватимуться всі види послуг пов’язаних з посвідченням водія та реєстрацією транспортних засобів в Україні, крім теоретичних та практичних іспитів, кажуть у Головному сервісному центрі МВС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ