Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині з почестями перепоховають вояків Української Галицької армії

У п’ятницю, 2 листопада, на Городочині перепоховають двох вояків УГА, останки яких знайшли на сільському кладовищі села Керниця. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«З допомогою спогадів місцевих жителів вдалось відшукати на місцевому цвинтарі двох невідомих героїв УГА, яких буде поховано велику братську могилу. Нема сумнівів у тому, що це саме вояки Галицької армії, адже поруч із останками ми знайшли ґудзики від одностроїв тих часів», - розповів заступник директора меморіально-пошукового центру «Доля»  Олег Сітарський.

Перепоховання відбудеться в межах програми із встановлення пам’ятних знаків на історичних місцях визвольної боротьби Львівщини.

«Відповідальність нашого покоління - пам’ятати подвиг наших героїв та гідно вшановувати українських воїнів, адже вони у важкі воєнні роки вони взялися виборювати Українську державу.  Від нас і нашої історичної пам’яті зараз залежить, якою буде наша держава через кілька років»», - зазначив директор департаменту внутрішньої та інформаційної діяльності Львівської ОДА Андрій Ковальський.

Церемонія перепоховання українських воїнів відбудеться  за християнським звичаєм та з військовими почестями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ