Протягом травня у Львівській області зареєстровано 3 випадки захворювання на ботулізм. Про це повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України.
Ботулізм – харчова інтоксикація, яка виникає при вживанні інфікованої збудником ботулізму продукції, найчастіше консервованої м’ясної домашнього виготовлення, а також риби в’яленої, копченої, консервованих грибів.
На Львівщині занедужали 3 особи (2 чоловічої статі та 1 жінка) мешканці Жовківського, Буського та Стрийського районів, які вживали м’ясну консервацію з яловичини, свинини домашнього виготовлення, в одному з випадків вміст банки був сумнівної якості, з ознаками бомбажу.
У потерпілих відмічений важкий перебіг хвороби з вираженим бульбарним синдромом, з окоруховими розладами та розладами ковтання, порушенням діяльності центральної нервової системи.
Двоє із захворілих на ботулізм знаходяться на стаціонарному лікуванні.
Нагадаємо, що в Києві зафіксовано смертельний випадок через ботулізм. Чоловік отримав інфекцію від в’яленої риби, придбаної у супермаркеті.