Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині зареєстровано спалах гострих кишкових інфекцій та отруєнь

Одним з важливих питань, які постійно перебувають в полі зору Уряду, є санітарно-епідеміологічна ситуація, заявив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів. Про це повідомила прес-служба Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі.

Він повідомив, що станом на 23 червня в Україні зареєстровано 21 спалах гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, під час яких постраждало 330 осіб, в тому числі 197 дітей. За даними Уряду, спалахи були зареєстровані на території 14 регіонів – у Волинській, Житомирській, Київській, Донецькій, Львівській, Вінницькій, Луганській, Одеській, Рівненській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Черкаській областях та у місті Києві.

«Не може не хвилювати спалах холери, що стався у м. Маріуполі Донецької області. Звертаю увагу, що відбувся він під час літньої оздоровчої кампанії», - заявив Перший віце-прем‘єр-міністр.

За його словами, завдяки оперативним та злагодженим діям Уряду та МОЗ – створено відповідні оперативні штаби для локалізації і ліквідації спалаху холери. «Але заспокоюватися не варто. Треба цю роботу удосконалювати і працювати на упередження», - заявив Андрій Клюєв.

Він заявив, що під постійний моніторинг санепідстанцій необхідно взяти об'єкти підвищеного епідемічного ризику. Андрій Клюєв також доручив посилити контроль за якістю питної води у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах і мережах централізованого господарсько-питного водопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ