Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині збудують 3 житлові комплекси для внутрішньо переміщених осіб

На Львівщині реалізовуватимуть проєкт «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України». Про це повідомили в Департаменті економічної політики ЛОДА.

Вчора, 16 лютого, представники Львівської ОВА підписали відповідні меморандуми про співпрацю з Міжнародною організацією з міграції, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Луганською обласною військовою адміністрацією. Церемонія підписання меморандумів відбулася за участю Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук та голови Представництва МОМ в Україні Алессії Скіавон.

На Львівщині у межах проєкту запланували будівництво 3 житлових комплексів у Кам’янка-Бузькій та Дрогобицькій громадах, а також реновацію житла у місті Старий Самбір на базі недобудованої лікарні, у яких зможе проживати майже 1500 внутрішньо переміщених осіб.

«Проєкт такого масштабу вимагає відповідальних та виважених рішень. Сьогодні ми формально підтвердили готовність у реалізації проєкту, хоча фактично працюємо над ним уже більше пів року. Вибір громад, земельних ділянок, робочі виїзні зустрічі – це те, що залишається за кадром, але вимагає насправді багато зусиль та часу. Реалізувати проєкт плануємо до кінця 2025 року», – зауважив директор департаменту економічної політики облдержадміністрації Степан Куйбіда.

У межах проєкту передбачили будівництво та реконструкцію об’єктів у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій та Київській областях з можливістю облаштування до 2000 квартир для 6000 внутрішньо переміщених осіб Луганської та Донецької областей. Фінансуватиме проєкт Уряд Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KFW).

Мета ініціативи полягає у зміцненні спроможності України забезпечити внутрішніх переселенців і вразливі верстви населення належними умовами завдяки доступній довгостроковій оренді житла.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ