Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщину завезли 45 високогенетичних корів з Данії

На Львівщині вперше за останні 25 років закупили та завезли 45 високогенетичних нетелей Джерсейської молочної породи з Данії. Три сімейні ферми із Жовківського та Мостиського районів, учасники Проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні», що фінансується Урядом Канади, незабаром стануть господарями цих нетелів, повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

Показники молока по матерях цих нетелів більше 7500 кг, жир – 6,4%, білок – 4,4%.

Зустрічали нетелів директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз, працівники Львівської аграрної дорадчої служби та представники місцевої ветеринарної служби. 

Тільки підвищення продуктивності може забезпечити конкурентоспроможність молочної галузі. Це розуміють і  сімейні ферми, тому роблять інвестиції у формування стада з високим генетичним потенціалом.  Високопродуктивне стадо буде запорукою успішного розвитку сімейного бізнесу.

Довідка.

На Львівщині налічується близько 1094 особистих селянських господарств, які утримують 4 і більше корів,  з поголів’ям 4994 корів. Зараз в області працює 80 сімейних молочних ферм, з них 37 сімейних молочних ферм співпрацюють з Канадським проектом «Розвиток молочного бізнесу в Україні». За період з 2016-2017  року за підтримки Канадського проекту відкрили 18 сімейних молочних ферм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ