Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщини розпочалася ялинкова кампанія

Штраф за кожну незаконно зрубану новорічну ялинку становить від 510 гривень. Про це повідомили в Держагентстві лісових ресурсів України.

У Західному міжрегіональному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада з питань охорони хвойних насаджень у різдвяно-новорічний період 2023-2024 рр. за участю представників Головного управління Національної поліції України у Львівській області, Управління патрульної поліції у Львівській області, Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА, Карпатського лісового офісу ДП «Ліси України» та постійних лісокористувачів області.

За підсумками наради розроблено алгоритм  спільних заходів щодо посилення заходів із запобігання правопорушенням під час періоду заготівлі та реалізації дерев хвойних порід в передріздвяний період.

Фахівці управління звертають увагу, що як і в попередні роки, кожну дерево маркуватимуть биркою або самоклейкою стрічкою зі штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі, що підтверджує законність її походження.

З метою недопущення незаконної заготівлі та реалізації новорічних ялинок у Львові та у Львівській області будуть створені спільні рейдові групи за участі державної лісової охорони, представників правоохоронних та природоохоронних органів та постійних лісокористувачів області.

Штраф за кожну незаконно зрубану новорічну ялинку становить від 510 гривень та нараховується шкода завдана лісовому господарству, розмір якої за одне дерево в залежності від діаметра становить від 759 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ