Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Личакові відновлять могили львівських ректорів

Два виші - Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького та Національний університет «Львівська політехніка» - пристали на пропозицію адміністрації ЛКП «Музей-заповідник «Личаківський цвинтар» відновлювати поховання своїх ректорів на цьому кладовищі. Про це повідомив директор ЛКП «Музей-заповідник «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай. Повідрмила прес-служба ЛМР.

Уже триває співпраця з Університетом ветеринарної медицини.

«Ми звертались до всіх вищих навчальних закладів міста і відгукнулась Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького та Національний університет «Львівська політехніка». Вони погодились поетапно відновлювати могили своїх ректорів.

Першим об’єктом, який відновили в цьому році, став пам’ятник на могилі одного з засновників Львівської ветеринарної академії Юзефа Шпільмана», - розповів Михайло Нагай.

Також, за його словами, розпочинається тісна співпраця з «Львівською політехнікою». «Вони беруть на себе зобов’язання поетапно, протягом двох років відновити практично усі пам’ятники ректорів Львівської політехніки. І почнуть з надгробка відомого архітектора Юліана Захаревича.

«Щодо відновлення одно об’єкту – надгробка професора Скібінського, який, до речі, створив дебаркадер на Залізничному вокзалі, Львівська політехніка конкурувала з Міністерством культури та національної спадщини Польщі. Відтак, погодили, що відновлюватимуть його за кошти польської сторони. Могила знаходиться біля головного входу  і потребує відновлення», - розповів Михайло Нагай.

Також він додав, що до відновлення об’єктів на Личаківському цвинтарі долучаються і благодійники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ