Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Маківці відзначили річницю перемоги Січових Стрільців

Депутати Львівської обласної ради Андрій Холявка, Юрій Зінченко, Ярослав Мудрий, Остап Стахів та Андрій Тягнибок взяли участь в урочистих заходах з нагоди відзначення 97-ї річниці перемоги Українських Січових Стрільців на горі Маківці. На заходах Львівщину також представляли члени Львівської обласної спілки політичних в'язнів України, Спілки офіцерів України, представники молодіжних організацій, Львівської ОДА та громади Сколівського району, повідомила прес-служба Львівської облради.

Урочистості розпочалися з панахиди біля Меморіалу Українських Січових на горі Маківці, на місці історичної загибелі українських воїнів. На могилах Українських Січових Стрільців запалили лампадки, а школярі поклали до Меморіалу гірлянди, сплетені з вічнозеленої ялини. Згодом під мелодію Державного Гімну України представники обласної та районної влади, громадськості поклали кошик із квітами до Меморіалу Українських Січових Стрільців. Курсанти Академії Сухопутних військ України ім. Гетьмана Сагайдачного віддали військові почесті січовикам.

Близько тисячі людей зібралося на віче, присвячене 97-ій річниці перемоги Українських Січових Стрільців на горі Маківці. До присутніх звернулися священики, депутати Львівської обласної ради Юрій Зірченко, Ярослав Мудрий та Остап Стахів, який виконав "Там на горі, на Маківці", а також голова Львівської обласної організації Спілки офіцерів України Петро Костюк, голова Бориславського “Соколу” Юрій Черкашин, представники обласної державної адміністрації та місцевої громади. Під час урочистостей музичні композиції стрілецької тематики виконував церковний хор ім. Святої Богородиці з міста Сколе.

На завершення члени куреня імені Олени Степанів-Дашкевич НСОУ "Пласт" розповіли історичні факти з життя хорунжої Січового Стрілецтва Олени Степанів-Дашкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ