Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На матеріально-технічне оснащення закладів охорони здоров’я в сільській місцевості у 2006 році з Державного бюджету виділено 250 млн грн — Алла Григоренко

На матеріально-технічне оснащення закладів охорони здоров’я в сільській місцевості, зокрема, ФАПів, у 2006 році з Державного бюджету виділено 250 млн грн, з них 210 млн грн на медичне обладнання і 40 млн грн на автомобільний транспорт. Про це сьогодні, 21 лютого 2006 року, під час Підсумкової колегії  Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА повідомила заступник директора Департаменту державного санепіднагляду МОЗ України Алла Григоренко. За її словами, ці кошти будуть передані місцевим бюджетам у вигляді субвенцій; крім того, місцевій владі потрібно визначити, що саме необхідно тій чи іншій сільський місцевості.
«У 2006 році питання відродження українського села постає не тільки на рівні держави, а й на рівні охорони здоров’я, — зазначила Алла Григоренко. — Іноді пацієнт із сільської місцевості не може отримати вчасної медичної допомоги і, як наслідок, помирає. Тому указ Президента про необхідність надання медичної допомоги в сільській місцевості має бути пріоритетним». За її словами, при проведенні медичних оглядів сільського населення необхідно залучити провідних науковців і практиків медичних навчальних закладів.
Як наголосила Алла Григоренко, нормативно-правова база створена тільки по таких захворюваннях, як туберкульоз, СНІД та ще деяких напрямках галузі охорони здоров’я.
Що стосується галузі охорони здоров’я, то на обговорення для медичних працівників виносяться три законопроекти: «Про загальнообов’язкове соціальне медичне страхування», «Про заклади охорони здоров’я та медичне обслуговування населення», «Про внесення змін до основ законодавства про охорону здоров’я».
«Галузь охорони здоров’я стала складовою частиною національної безпеки України і це засвідчило те, що міністр охорони здоров’я нещодавно став членом Національної безпеки та оборони України, — розповіла Алла Григоренко. —  Ці проблеми, які сьогодні стоять перед медициною знаходять своє відображення в указах Президента, зокрема, в тих, що стосуються реформування галузі».
«Президент України Віктор Ющенко взяв участь у Другому з’їзді лікарів сімейної медицини, і це стало передумовою до підписання указу «Про невідкладні заходи щодо реформування системи охорони здоров’я населення», — додала вона.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ