Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На мітингу в Ясинуватій залізничники, які працюють на ДНР, вимагали грошей в України

1/3
На залізничній станції Ясинувата відбувся мітинг залізничників, які працюють на території, підконтрольній бойовикам ДНР. Його учасники зажадали, щоб зарплату їм виплачувала зі свого бюджету українська держава. Про це повідомив сайт «Четверта влада».

Мітинг організували лідери сепаратистів, які привезли до Ясинуватої працівників залізничних станцій з Іловайська, Горлівки і Дебальцевого.

Після того, як на початку 2016 року українська держава припинила платити зарплати залізничникам, що обслуговують незаконні збройні формування ДНР і ЛНР, працівники залізниці фактично залишилися без зарплат. З лютого вони не отримують грошей ні від України, ні від бойовиків ДНР, які відмовилися платити залізничникам, попри те, що ті обслуговують підконтрольну їм територію. Протягом останніх місяців люди отримували тільки продуктові набори і гуманітарку.

В руках учасники протесту тримали плакати «Ми не хочемо в Україну», «Україна, поверни зарплату», «Україна - заплати», «Ми не випустимо жодного вагону в Україну».

Промовці, які виступали перед масовкою, пообіцяли, що з 30 травня більше не випускатимуть потяги з підконтрольної бойовикам території на територію, підконтрольну Києву, якщо «Укрзалізниця» не дасть їм грошей. Про те, що такий крок швидше за все призведе до зупинки промислових підприємств Донбасу, вони промовчали.

«Четверта влада»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ