Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Науковій замінюють вікна, які були пошкоджені внаслідок обстрілу 15 лютого

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Американська організація Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G. Buffett Fondation (HGBF) допомагає Львову відновити пошкоджені вікна після ракетного обстрілу 15 лютого. Про це інформує ЛМР

Цього тижня завершили замінювати вікна у місцях загального користування у будинках на вул. Науковій, 12 і Науковій, 16. Також триває заміна вікон у будинку на вул. Науковій, 8. Загалом фонд допоможе замінити вікна на сходових клітках в 11 житлових будинках і 3 закладах освіти.

Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, благодійна організація GEM допомагає замінити пошкоджені вікна у житлових будинках за адресами: вул. Наукова, 2, 4, 6, 8, 12, 16, 20, 30, 34 та вул. Тролейбусна, 12, 14. А також у трьох закладах освіти – ліцей №45, ЗДО №69 та ЗДО №169.

«Всього тут буде замінено 579 вікон. Роботи вже виконані у будинках на вул. Науковій, 12 і 16. Також розпочата заміна вікон у будинку на вул. Науковій, 8», – повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Натомість у квартирах мешканці проводять заміну самостійно, а місто надає компенсацію: до 12 тис. грн за одне пошкоджене вікно і до 8 тис. грн – за одні двері. Як повідомили у департаменті адміністративних послуг, станом на сьогодні за консультаціями щодо отримання компенсації у ЦНАП звернулося понад 340 мешканців будинків на вул. Науковій, а повний пакет документів для отримання компенсації вже подало 132 мешканці.

Місто виплатить компенсації львів’янам, помешкання яких сьогодні постраждали від ракетного удару

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, вранці 15 лютого, рашисти завдали ракетного удару по Україні. У Львові є влучання, у декількох будинках повибивало вікна.

Довідка

Загалом, з початку повномасштабної російської агресії у Львові ракетними обстрілами було пошкоджено 5 789 вікон у будинках комунальної, державної і приватної власності. Станом на зараз 99% вікон вже відновлено.

Відновлення вікон здійснюється з кількох джерел фінансування: за рахунок коштів міського бюджету, міжнародних благодійних організацій, управляючих організацій та коштів власників квартир.

Частка допомоги з бюджету Львівської МТГ на відновлення пошкоджених вікон складає близько 40%, частка благодійних організацій становить 36%, решта здійснюється за кошти співвласників будинків. Зокрема, місто компенсовує мешканцям до 12 тис. грн за одне вибите вікно.

Останній ракетний обстріл Львова відбувся 15 лютого. Тоді було пошкоджено 27 житлових будинків, а це – 665 вікон у квартирах мешканців, 215 вікон на сходових клітках і 138 лоджій.

Садовий: є попадання в об’єкт інфраструктури у Львові

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ