Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На площі Ринок, 16 подвір’я перекопали без археологічного нагляду. Фото

На подвір’ї площі Ринок, 16 де спорудили літній майданчик та викопали підвальні приміщення всі роботи провели без археологічного нагляду. Про це повідомила начальник управління охорони культурної спадщини ЛМР Лілія Онищенко

В коментарі Гал-інфо цю інформацію підтвердив директор НДЦ "Рятівна археологічна служба" Інституту археології НАН України Олег Осаульчук.

За його словами, при виконанні цих робіт про жоден археологічний нагляд не йшлося, хоч в центральній частині міста Львова археологічний нагляд є обов’язковим.

Чит. також: «Трагедія кам’яниці Рорайського».

«Стосовно такого підходу забудовника – це примітивне топтання нашої історії. Об Львів ще раз показово витерли ноги», - сказав Осаульчук.

Те, що вдалось зафіксувати археологам.

Археологи під час робіт на цій ділянці у 2012 році зафіксували у залишках будівельного сміття ліпнину та кам’яні конструкції, які під час копання підвалу під двориком були викинуті на поверхню робітниками.

Раніше Лілія Онищенко повідомила, що в дворику вибрали 1,5 м земляного настилу у якому могли бути артефакти.

Кам’яниця Рорайського на пл. Ринок, 16, де майбутній ресторанний заклад «Королівська броварня» захопив підвали будинку, які належать мешканцям, при цьому зруйнувавши опірну стіну фундаменту, наніс пошкодження пам’ятці архітектури національного значення, під загрозою руйнування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ