Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На площі Ринок планують зробити оглядове вікно нульового рівня Львова ще до пожежі 1527 року

До осені 2006 року на площі Ринок планують зробити оглядове вікно нульового рівня Львова ще до пожежі 1527 року. Про це „Гал-info” повідомив начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик.
 За кошти з Державного бюджету буде реконструйовано середньо-ринкові кам’яниці біля Ратуші. З південного боку при заміні трамвайної колії будуть проводитися археологічні роботи і вперше планують відкрити підсіння, входи для розвантаження товару.
 Як зазначив Андрій Левик, раніше на перших поверхах площі Ринок знаходилися магазини, і вони мали підземні 5-6-метрові за висотою приміщення.
 Також на площі Ринок планують встановити кілька газових ліхтарів, застосовуватиметься новий спосіб освітлення площі, кріплення нових дротів для трамваїв.
Це коштуватиме близько 9 млн грн, проте є ще певні кошти в резерві.
 Планується провести роботи з реконструкції в церкві Михайла,  у Вірменській церкві, але щодо нього необхідне погодження у Києві; розписи в церкві Андрія, незначні роботи будуть проведені у Палаці Любомирських, можливі археологічні роботи на третій лінії оборони.
  Зараз „Укрзахідпроектреставрація” спільно з „Містопроект” розробляє проект, який планують втілити на площі Ринок. Мета цього проекту полягає у популяризації історії площі Ринок в усі періоди, враховуючи період до пожежі Львова у 1527 році. Зокрема, зараз Ратуша стоїть на фундаментах колишніх будівель.
 „Ми проведемо археологічні дослідження. Думаю, на це піде трошки більше 100 тис. грн. Плануємо у цьому році вирішити, що з нульового рівня Львова треба зберегти. Ще до осені ми це вирішимо і зробимо оглядове вікно найнижчого рівня Львова”, — зазначив Андрій Левик.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ