Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На початку нового року Україна може залишитися без бюджету – Василь Волга

Проект бюджету на 2007 рік є суцільно соціальний – про це сьогодні, 15 грудня, повідомив на прес-конференції народний депутат, секретар комітету Верховної Ради по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Василь Волга.
Так, за його словами, за цим проектом бюджету планується на 6,8 млрд грн збільшити фонд зарплати працівникам бюджетної сфери, на 5,8 млрд – пенсійний фонд, на 5,2 млрд – видатки на допомогу малозабезпеченим сім’ям, майже на 1 млрд – фонд допомоги постраждалим від аварії на ЧАЕС. Крім цього, за проектом бюджету-2007 – на 5,2 млрд грн планують збільшити видатки на освіту і на 37 млн грн – на культуру. Якщо буде прийнято цей бюджет, то в 2007 році вперше в Україні фінансування культури сягатиме 2,8 млрд грн.
„Думаю, цих цифр достатньо, щоб спростувати заяви тих політиків, що стверджують, що бюджет є повністю антисоціальним, яку мету переслідують ці політичні сили, що критикують бюджет? Президент переслідує одну мету, а Тимошенко – іншу. Так, Ющенко добивається скасування конституційної реформи, і тому робитиме все, щоб дестабілізувати ситуацію в країні й списати потім причини кризи саме на політичну реформу. Тимошенко також добивається дестабілізації ситуації в державі, однак для того, щоб навесні 2007 року відбулися перевибори до парламенту. Основна мета Тимошенко – отримання максимальної влади будь-якою ціною, навіть якщо це призведе до катастрофічних незворотних змін в країні”, - наголосив Волга.
Поряд з тим, за словами нардепа, останні політичні події показали, що компроміс щодо прийняття бюджету між антикризовою коаліцією, Президентом та опозицією можливий, однак, щоб внести ті зміни в бюджет, які вимагає Президент, треба щонайменше 2 місяці. Отож, на початку нового року Україна ризикує залишитися без бюджету.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ