Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На проєкт будівництва дублюючого колектора на вул. Торф’яній виділили 3 млн грн

Сьогодні виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення "Про надання ЛМКП "Львівводоканал" функцій замовника на проєктування та будівництво об’єкта каналізаційного господарства". Мова про будівництво дублюючого колектора на вул. Торф’яній, оскільки наявний колектор при сильних зливах вже не справляється із роботою і виникають підтоплення.
Фото ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

"Пропонуємо надати ЛМКП "Львівводоканал" функції замовника на проєктування та будівництво об’єкта "Будівництво другої нитки головного каналізаційного колектора м. Львова (р. Полтва) на ділянці від вул. Хімічної - вул. Торф’яна до Львівських КОС-ІІ".

Йдеться про вирішення питання каналізаційного вузла на вул. Торф’яній - пр. Чорновола. Ми замовляємо проєкт на підставі техніко-економічного обґрунтування і будемо проєктувати і будувати дублюючий колектор, який зможе повністю замінити старий і витримувати майбутні навантаження", - доповів Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Відтак, рішенням «Про внесення змін до переліку об’єктів, що фінансуються з бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік» передбачено виділити 3 млн грн на виготовлення цього проєкту.

"Нам потрібен грунтовний та якісний аналіз ситуації і кілька варіантів вирішення цієї проблеми, щоб обрати найкращий варіант. Вже у серпні ми очікуємо отримати техніко-економічне обґрунтування щодо будівництва нового колектора на вул. Торф’яній. Над ТЕО працюють науковці, зокрема з НУ "Львівська політехінка". Відтак, після його отримання необхідно якнайшвидше розпочати виготовлення проєкту", - зазначила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ