Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На „Провесінь” приїдуть Мороз та Ковтуненко

21 листопада на ВАТ „Агрофірма „Провесінь” приїде голова Верховної Ради Олександр Мороз. Про це „Гал-info” повідомив голова правління ВАТ „Агрофірма „Провесінь” Іван Півень. За словами Півня, мета візиту Мороза – поспілкуватися з трудовим колективом (600 осіб) „Провесені” на тему спроби рейдерського захоплення підприємства.
 За словами Півня, керівництво підприємства направило близько 200 аналітичних записок адресованих міському голові Андрію Садовому та в облдержадміністрацію, на яких відповідей так і не було отримано. „І лише після того, як ми звернулися до Євгена Таліпова, а він звернувся до Олександра Мороза, то ситуацією з підприємством зацікавились УМВС, УСБУ та прокуратура області. Втім, справу таки намагалися зам‘яти і після цього, перевівши її до Києва. Тоді ми звернулися до громадської організації  „Антикримінальний вибір”, і після цього міністр МВС Луценко не дав закрити справу”. 
Крім Мороза, підприємство відвідає народний депутат Олександр Ковтуненко, який також має зустрітися з трудовим колективом підприємства і дати пояснення, чому він звертався до державної комісії з цінних паперів, силових органів та судів з тим, щоб вони підтримали рейдерську акцію з метою захвату ВАТ „Агрофірма „Провесінь”.
Як стверджує Іван Півень, зобов‘язала приїхати та дати пояснення трудовому колективу особисто лідерка БЮТ Юлія Тимошенко після того, як керівництво агрофірми звернулося до неї з таким проханням.
Нагадаємо, що сьогодні директор ВАТ „Агрофірма „Провесінь” Іван Півень розповів, що йому погрожували. За словами Івана Півня, на його телефон сьогодні дзвонили три рази і цікавились, чи не лякає його перспектива закінчити так, як закінчив директор Склодзеркального заводу Богдан Дацко, якого було вбито 14 листопада. За словами Півня, погрози спричинені тим, що керівництво підприємства захищається, замість того, щоб тихо віддати територію підприємства (102 га) під будівництво елітного мікрорайону.
Рейдерська атака на ВАТ „Агрофірма „Провесінь” розпочалася у серпні 2006 року.
Як стверджує керівництво „Провесені”, ІК „Вихор”, за яким стоїть київська юридична фірма „Кизин, Чибисов та партнери”, використовуючи неправові методи, намагаються захопити ВАТ „Агрофірма „Провесінь” з метою знищення підприємства, а  територію агрофірми використати під забудову елітними житловими будинками.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ