Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На роль нової Русалоньки затвердили темношкіру акторку

Компанія Disney затвердила темношкіру акторку Геллі Бейлі на роль Аріель у новому римейку класичного мультфільму "Русалонька". Цей вибір одразу ж викликав масу запитань.

Про це повідомило видання ВВС Україна.

"У Геллі - унікальне поєднання душевності, юності, цнотливості і глибини, плюс - чудові вокальні дані", - сказав режисер Роб Маршалл.

Сама 19-річна співачка і учасниця дуету Chloe x Halle заявила, що її мрія збулась.

Фільм зніматимуть наступного року. Це мюзикл, нові пісні для якого напише Лін Мануель Міранда.

Чимало користувачів вказують на те, що "справжня" Аріель в мультфільмах була рудою та білошкірою.

"Расисти кричать: "Русалки не можуть бути темношкірими!"? Але ж і краби не розмовляють - це художнє перебільшення. Помовчіть", - каже публіцист Ламар Джайлс.

"Русалонька живе на тропічному кораловому рифі з лобстером з ямайським акцентом. Дивно, що вона з самого початку була білою", - пише комік Кейтлін Моран.

Їй одразу ж заперечує користувачка @mekurr: "Виправте мене, якщо я помиляюся, але хіба в принципі можливо, щоб Аріель була темношкірою? Вона живе під водою - як туди потрапляє стільки сонячного світла, щоб вироблявся меланін? Ніхто не цікавився?".

Втім, багатьох кіноманів хвилює не стільки колір шкіри нової Русалоньки, скільки сам факт того, що Disney останнім часом постійно перезнімає старі мультфільми - замість того, щоб створювати нові.

Приміром, у березні наступного року на екрани планують випустити новий "Мулан" - оригінальна версія цього мультфільму вийшла на екрани наприкінці 1990-х.

Між іншим, головну роль там зіграє китайська акторка Лю Іфей, і компанію Disney вже встигли звинуватити у "відбілюванні" героїні - мовляв, вона мала б бути "більш темношкірою".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ