Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На що виконком Львівської міськради витратить майже 1,5 млрд грн

Сьогодні, 18 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради схвалив змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2018 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова, передає кореспондент Гал-інфо.

Як повідомила директор департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич, процес формування пропозицій (до переліку об’єктів) був не простий.

«Ми спробували врахувати пропозиції головних розпорядників коштів, пропозиції депутатів, по напрямках, які нам треба реалізувати у 2018 році. Бюджет розвитку на 2018 рік менший ніж показники на 2017 рік. Маємо до розподілу 1 млрд 490 млн грн», - сказала Ірина Кулинич.

Департамент гуманітарної політики, який включає у себе усі профільні управління, отримає загальну суму – 175 млн грн.

З них 27,8 млн грн витратять на будівництво та ремонт закладів дошкільної освіти.

«Також ми передбачаємо завершити всі роботи по соціальному гуртожитку та реконструкції центру «Джерело», - сказала Ірина Кулинич.

Передбачено 5 млн грн на обладнання кабінетів фізики, хімії та біології. 2,3 млн грн – на при дбання обладнання для освіти.

Окрім того, передбачено 27 млн грн для придбання приладів для охорони здоров’я.

75,7 млн грн – видатки на спорт (спортивні зали в школах, спортивні майданчики).

Також виділили 5 млн грн на проектно-кошторисну документацію на спортивний комплекс на Сихові. Окрім того, ще 1,5 млн грн. витратять на басейни у Львові.

Департамент розвитку, який включає галузі культури, туризму та охорони історичного середовища: на реконструкцію та реставрацію театрів близько виділили 6 млн грн; ремонт бібліотек – більше ніж 6 млн грн; капітальний ремонт приміщення медіатеки на просп. Червоної Калини – 2,3 млн грн.

«В охороні історичного середовища пріоритетними напрямками будуть реставрація і ремонт балконів, храмів, фасадів пам’яток архітектури. Також передбачили 5,3 млн грн на початок робіт на будівлі агенції ресурсів на Галицькій, 15. Впродовж року ми будемо дивитися, як дофінансовувати», - сказала Ірина Кулинич.

Вона додала, що 21 млн грн виділили на благоустрій парків.

Додатково на Музей народної архітектури та побуту ім. К.Шептицького передбачено близько 4 млн грн. На парк Богдана Хмельницького – 2 млн грн. На пам’ятник Небесній Сотні два розпорядники мають кошти у загальній сумі 15 млн грн. Також на розробку детальних планів виділили 1,5 млн грн.

«Складним питанням було формування видатків по ЖКГ. Продовження будівництва та капітальний ремонт доріг  - 321 млн грн. Це вулиці: Замарстинівська, Білогорща, Пластова, Двірцева, Чернівецька, Шевченка, Ковча, Головатого, Сулими, Личаківська. Завершення робіт по трамваю на Сихів.

Вперше за багато років ми передбачили 40 млн грн. на ліфти. Пропозиції були більші, але ми змогли віднайти цю суму коштів. На будинки ОСББ – 2 млн грн і 38 млн грн передбачені по програмі на комунальний житловий фонд. На ремонт житлового фонду 32 млн грн», - сказала Ірина Кулинич.

За її словами, є значні видатки на інженерні мережі: вуличне освітлення, каналізування, тепло та водопостачання.

Також закладено кошти на оновлення транспорту. На придання автобусів та трамваїв  – 150 млн грн. На придбання автомобільної техніки – 8,9 млн грн.

«Ми розписали на міську пожежну машину 5 млн грн та виділили кошти на оновлення автотранспорт для обрядових послуг», - сказала Ірина Кулинич.

На районні адміністрації Львова передбачили 162 млн грн. На кожну РА по 27 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ