Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сихові будуть виховувати своїх «ілонів масків»

Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
1/3
Учора, 12 листопада, в приміщенні ЛКП «Культурно-освітній центр ім. О. Довженка» пройшов ідеатон «Lviv Open Lab». Учасники заходу мали напрацювати ідеї для наповнення нового простору інноваційної освіти на Сихові. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

«Lviv Open Lab» - це сучасний центр для дітей, який має об’єднати в собі лекторій, бібліотеку, лабораторію та майстерню.

«В України схожих проектів взагалі немає. Ініціатива виникла в громадської організації MakerSpace Lviv. У міськраді вирішили не залишати таку хорошу ідею і підтримали проект. Унікальність «Lviv Open Lab» у тому, що там будуть поєднуватись такі напрямки як фізико-хімічна лабораторія, робототехніка, біотехнологічна лабораторія, майстерня по роботі з деревом, медіа-студія та лекторій. Основними завданням проекту є зацікавлення дітей наукою та здобуття ними практичних знань. Хочемо виховати своїх «ілонів масків». Шкільна освіта, на жаль, недостатньо обладнана для такого» - розповіла координаторка проекту Олена Павлюк.

Суть заходу полягала в тому, щоб дати можливість дітям самим вирішувати, чим займатися у майбутній лабораторії. Для кожного напрямку створили команду зі школярів, їх вчителів та менторів – фахівців у відповідних галузях. Впродовж двох годин групи мали розробити проект, шляхи для його втілення і цінність. Після цього журі мало вибрати двох переможців, чиї ідеї були б втілені.

«Зараз триває ремонт у приміщенні на проспекті Червоної Калини, 58. Там більше, ніж 1000 кв. м площі. Тому ми хочемо, щоб на момент відкриття ми мали наповнений простір. Для цього організували ідеатон – генерування нових ідей» - додала Олена Павлюк.

Переможцями стали проект «Хімічна лабораторія майбутнього», який передбачає створення умов для популяризації хімії як практичної науки серед дітей та проект фізико-хімічної лабораторії, що має на меті розробку альтернативної енергії, методів переробки вторинної сировини та створення школи кристалохімії. Організатори Lviv Open Lab також пообіцяли врахувати ідеї команд, які не стали найкращими.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ