Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Тернопільщині двоє виборців порвали бюлетені

На Тернопільщині двоє виборців порвали бюлетені. Місцеві вибори на Тернопільщині розпочалися без серйозних порушень, проте без ексцесів не обійшлося. Крім того, що деякі дільниці невчасно розпочали свою роботу, були й інші порушення. Про них розповів під час засідання прес-клубу сьогодні, 25 жовтня, заступник начальника обласної міліції Руслан Балик, повідомляє За Збручем із посиланням на “20 хвилин“.

Руслан Балик зауважує, що на кожній дільниці чергує працівник міліції і станом на 10.45 вже було зафіксовано вісім повідомлень.

Зокрема, це видача двох бюлетенів у Бережанському районі, – каже Руслан Балик. У Тернополі спостерігач однієї з політичних сил виявив, що неправильно були розкладені по столах списки виборців. А одній громадянці видали бюлетень і не звірили її паспортних даних.

У Зборівському районі стався казус із громадянином, який балотується сільським головою і також повідомив, що хоче обиратися депутатом сільради.
– Але згідно закону про місцеві вибори йому відмовили у цьому. А він сказав, що його про це ніхто не повідомляв і на емоціях свій бюлетень порвав, – каже пан Балик.
– Ще один бюлетень є порваний у Тернополі. Є повідомлення, що у Борщівському районі члени комісій не перевіряють документів. Останнє повідомлення щодо Монастириського району про те, що громадянка винесла бюлетень за межі виборчої дільниці.

Ставалися і інциденти з ключами. Так, у Тернополі перед відкриттям виборчої комісії голова відкривала сейф і поламала ключ, розповідає Руслан Балик. Але до початку голосування сейф відчинили і вибори розпочалися вчасно.

До слова, ще один казус з ключем трапився у селі Вишгородок на Лановеччині. Там голова комісії загубила ключ від дільниці, відтак вона розпочала свою роботу зі спізненням, повідомляє координатор виборчих програм громадянської мережі “Опора” в Тернопільській області Ігор Процик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ