Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Тернопільщині знайшли поховання трьох воїнів УПА

У лісах поблизу села Великі Загайці Тернопільської області відбуваються пошуково-ексгумаційні дослідження місць поховань меморіально-пошукового центру “Доля” загиблих воїнів Української повстанської армії, під час яких були виявлені рештки трьох повстанців.
фото - Ровесник

Про це інформує Ровесник.

Зокрема Святослав Шеремета, директор Меморіально-пошуковий центр “Доля” розповів:

“Фахівці меморіально-пошукового центру “Доля” в рамках співпраці з українським інституом національної пам’яті та громадською організацією – Меморіал – Південна Волинь провели пошукові роботи у Великих Загайцях і було підтверджено факт існування поховання воїнів УПА – станом на сьогодні, зокрема локалізовано три останки воїнів упа. Одне захованення датоване 1945 роком, одне раніше, ми знаємо що тут відбувалися бої воїнів УПА та військ НКВД. Про це свідчать архівні дані та покази місцевих жителів”.

За словами пана Шеремети, перед дослідниками сьогодні стоїть завдання ще провести багато роботи, щоб розшукати ті поховання воїнів УПА, які є на території Західної України.

“До 80-річчя створення УПА, яке будемо відзначати у 2022 році ми розпочнемо масштабний проект з виявлення поховань воїнів УПА, їх ідентифікації та вшанування пам’яті тих, хто загинув за вільну та незалежну Україну”, – зазначив науковець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ