Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На території колишньої в’язниці на вулиці С. Бандери створять Меморіал пам’яті жертв комуністичного режиму

Комісія зі створення Меморіалу пам’яті жертв комуністичного терору на території колишньої в’язниці на вулиці Степана Бандери, 1 звернулась до ТзОВ «Галичартбуд» з вимогою до 1 грудня 2006 року демонтувати будівництво, розпочате у подвір’ї в’язниці, про це йшлося на засіданні комісії, яке днями відбулося у Львівській міській раді. Нагадаємо, що до складу комісії, яку очолює заступник міського голови з питань містобудування і землеустрою Андрій Павлів, входять представники влади та науковці.
На засіданні комісії було визначено низку інших заходів на шляху до створення Меморіалу.
Зокрема, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України та Центр досліджень визвольного руху на прохання міської ради до листопада цього року мають розробити концепцію створення Меморіалу.
 Комісія також підготує звернення до міського голови з проханням виділити 100 тис. грн для проведення дослідницьких робіт для виявлення фактів масових репресій стосовно знищення мирного населення тоталітарним режимом та на виконання проектних робіт з комплексного благоустрою та впорядкування подвір’їв Меморіалу.
 Крім того, комісія ініціює створення Благочинного Фонду зі збору коштів на створення Меморіалу.
 Замовником на проведення дослідницьких робіт зі створення Меморіалу комісія визначила управління охорони історичного середовища Львівської міської ради. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.
65 років тому в подвір’ї біля тодішньої тюрми на вулиці Лонського (тепер вулиця Бандери,1) НКВД здійснювало масові розстріли ув’язнених. Репресії на Західній Україні відзначалися особливою жорстокістю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ