Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На участь у XIII Форумі видавців наразі зголосилося майже 400 видавництв

На участь у Форумі видавців-2006 станом на 18 липня подано 384 заявки. З них 44 – нові учасники. Заявки продовжують надходити. Про це повідомила керівник ГО “Форум видавців” Олександра Коваль.

   Зокрема, у рамках Форуму вже вкотре відбудеться конкурс “Найкраща книга Форуму”. Цього року участь у конкурсі візьме понад 120 видавництв, які планують надіслати близько 500 книжок. Книги надходитимуть до кінця серпня. Список членів журі буде оголошено напередодні Форуму.
 У дні Форуму традиційно відбувається Фестиваль дитячого читання «Книгоманія», який збирає маленьких читачів з усієї України. На дітей чекають літературні мандрівки, зустрічі з українськими та іноземними письменниками, майстер-класи з літератури.
 Цього року в рамках Форуму відбудеться Міжнародний літературний фестиваль, який організовує відомий перекладач та журналіст Остап Сливинський. Також проходитимуть дискусійні та авторські вечори за участю відомих світових літераторів. Вже відомо що  участь візьмуть понад 40 вітчизняних та зарубіжних письменників. Серед них вже відомі імена як Мірослав Нагач (Польща), Маріус Івашкевічюс (Литва), Міхал Вітковський (Польща), Інґо Шульце (Німеччина), Томас Бруссіґ (Німеччина), Маріанна Ґейде, Євґєнія Кузнєцова, Міхаіл Котов, Віктор Єрофєєв (Росія), а також українські літератори Юлія Стахівська, Галина Ткачук, Олег Коцарев, Юрій Андрухович, Любко Дереш, Тарас Прохасько, Тетяна Малярчук, Сергій Жадан та інші. 
 Найголовніша книжкова подія року в Україні – Форум видавців – традиційно збирає у Львові всіх суб’єктів книжкового ринку, українських та зарубіжних авторів, читачів і пресу. Найбільша українська книжкова виставка відбувається у Львові щорічно від 1993 року і є не тільки найголовнішою бізнесовою зустріччю видавців, а й місцем обкатки усіх українських книжкових проектів Ідея проведення Форуму як зібрання видавців для демонстрації своїх здобутків та обговорення спільних проблем належить Богданові Кравченку, а втілюється ГО “Форум видавців”, яку очолює Олександра Коваль.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ