Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На всесвітній конференції ЮНЕСКО 48 країн закликали рф негайно припинити збройну агресію проти України

Під час всесвітньої конференції ЮНЕСКО з культурної політики та сталого розвитку MONDIACULT 2022 у Мексиці 48 країн підтримали Україну і закликали росію негайно припинити збройну агресію.

Про це пише Мінкультури.

До заяви на підтримку України долучилися Албанія, Андорра, Австралія, Канада, Еквадор, Грузія, Гватемала, Ісландія, Японія, Молдова, Монако, Чорногорія, Нова Зеландія, Республіка Північна Македонія, Норвегія, Палау, Сан-Марино, Швейцарія, США, Велика Британія.

А також країни Європейського Союзу: Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Республіка Кіпр, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Латвія, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція та Литва.

«Росія продовжує порушувати зобов'язання, взяті нею в ЮНЕСКО, в тому числі за Конвенціями 1954, 1970 і 1972 років. Ми не можемо спостерігати, як одна країна намагається стерти ідентичність і культуру іншої країни. Ми не можемо погодитися на подальші дії, що суперечать Конституції ЮНЕСКО та нашим загальним конвенціям. Ми закликаємо Росію негайно вийти за межі міжнародно визнаних кордонів України та вимагаємо негайного припинення агресії проти України, щоб гарантувати захист від подальшої шкоди та шкоди українській природній, будівельній та рухомій культурній спадщині в усіх її формах», – йдеться у спільній заяві.

Нагадаємо, під час всесвітньої конференції MONDIACULT 2022 Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав світову спільноту призупинити головування росії в Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ