Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На вул. Озаркевича вже встигли знести 1/3 лічниці Шептицького. Фото

Сьогодні, 10 січня, у Львові на вул. Озаркевича,4 забудовники намагалися зруйнувати лічницю Митрополита А. Шептицького. Внаслідок чого сталася сутичка громадських активістів та журналістів із охороною об’єкту. В результаті сутички трьом журналістам та кільком громадським активістам вдалося потрапити за паркан, куди спершу їх не пропускали.

Фото з ФБ Лесь Панчишин.

Як повідомив у коментарі Гал-інфо віце-президент Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць (ICOMOS) Андрій Салюк, який опинився разом із журналістами на території об’єкту, забудовники вже встигли знести 1/3 будівлі.

Лічниця Шептицького. Фото Володимира Дубаса, gazeta.lviv.ua

«Зараз ми не виходимо звідси, адже тоді забудовник продовжить руйнувати лічницю. Були намагання нас звідси випхати. Тепер ми чекаємо на слідчого, який повинен скласти акт, і ми будемо розбиратися у суді. Важливо припинити руйнування», - зазначив Андрій Салюк.

Такий будинок мають намір збудувати на місці лічниці Шептицького.

Нагадаємо, що раніше депутати Львівської міської ради погодили будівництво сучасних офісів біля собору Святого Юра у буферній зоні ЮНЕСКО.

Як повідомляли ЗМІ, компанію-забудовника пов’язують з ім’ям депутата-регіонала Володимира Зубика.

Окрім того, таке будівництво схвалила Церква. Голова Львівської архієпархії УГКЦ Ігор Возьняк написав листа міському голові Львова Андрієві Садовому, в якому просив посприяти будівництву офісів на колишній території шпиталю імені Андрея Шептицького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ