Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові сталася сутичка між представниками "Автономного опору" та "Свободи". Фото

Сьогодні, 16 січня, у Львові між представниками "Автономного опору" та "Свободи" сталася сутичка - на площі Ринок.

Представники "Опору" кричали "Геть сволоту з України", свободівці їм відповідали "Геть тітушок з України".

На цей час біля Ратуші зібралось багато людей. Прибула також міліція. Ситуація є доволі напружена, хоча бійка припинилась.

Сутичка сталася під час того, як представники "Автономного опору" несли площею Ринок символічний "Стовп ганьби", на якому були наклеєні фото депутатів (а також були вказані їхні прізвища), що проголосували за рішення віддати забудовнику, фірмі «Розвиток нерухомості» землю (понад 0,45 га), на якій розміщується історична лічниця ім. Андрея Шептицького (на вул. Озаркевича).

Тоді кнопку "за" натиснули 48 міських обранці при мінімальний необхідній кількості 46. При цьому 40  голосів дала "Свобода".

Отож, на сьогодні мешканці вул. Озаркевича та вул. Шептицького та представники "Автономного опору", які днями спільно повалили паркан на будівельному майданчику на вул. Озаркевича, вирішили пікетувати Львівську міську раду з вимогою зупинити знищення фундації Андрея Шептицького, шпиталю на вул. Озаркевича, 4а.

У них був намір напроти Ратуші встановити «Стовп ганьби» з прізвищами депутатів Львівської міської ради, які проголосували за відведення ділянки лічниці Шептицького під забудову фірмі «Розвиток нерухомості».

На цей час пікетувальники і "свободівці" згромадились біля головного входу в Ратуша. "Стовп ганьби", який являє собою  тристороню "ялинку" (металевий каркас) геть обдертий. Обличчя котрих детутатів були наклеїні на цьому "Стовпі гнаньби", тепер годі розгледіти.  Хтось намагався повалити "ялинку", однак опорівці не дали це зробити. Знову зчинилась шарпанина, але не запекла.  

На місці події можна стостерігати до 20 міліціонерів. За їхніми словами, учасники пікету вже показали заявку на проведення заходу, однак дозволу на встановлення "Стовпа ганьби" у них нема. Отож, ті, хто приніс цей символ протесту, ті ж його повинні будуть і забрати з площі Ринок.   

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ