Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вул. Пекарській відреставрували історичну металеву браму

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/4
У Личаківському районі відновили ще одні історичні двері в рамках міської програми співфінансування. Цього разу фахівці відреставрували металеві двері будинку на вул. Пекарській, 47. Про це повідомили 13 квітня у пресслужбі ЛМР.

Історичні двері за підтримки ЛКП "Бюро спадщини" управління охорони історичного середовища фахівці відновлювали близько місяця.

ʺУ порівнянні з іншими металевими брамами, які трапляються, ця була відносно непогано збережена, проте, аби її зберегти на тривалий час, потребувала реставрації. У цій брамі ми поставили нові заклепки, а також двері довелося частково розібрати та вирівняти деякі елементи. Особливо у нижній частині, де вони були пошкоджені найбільшеʺ, – розповів реставратор Ярослав Пащак.

Раніше ці двері були зафарбовані чорною фарбою.

ʺМи розчистили ці шари фарби та виявили автентичний червоний відтінок дверей, який і відновили. А ще ці двері цікаво оздоблені склом трьох кольорів: медове, червоне та зелене. Його красу тепер добре видноʺ, – додає реставратор.

Відновили браму у рамках міської програми співфінансування разом з мешканцями.

ʺЗагальна вартість робіт становила 74 107 грн. З них місто оплатило 70%, відтак мешканці додали 22 200 грн свого внескуʺ, – зазначив Павло Богайчик, директор  ЛКП ʺБюро спадщиниʺ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові на вулиці Левицького відреставрували вітраж, який виконує подвійну функцію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ