Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вулиці Зеленій хочуть облаштувати 80 метрів велодоріжки

Сьогодні на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху ЛМР розглянули питання облаштування велодоріжки на вулиці Зеленій.

Мова про відтинок Зеленої від вулиці Івана Франка до повороту на Шота Руставелі. Велодоріжка запланована по правій стороні вул.Зеленої. Варто зазначити, що для облаштування даної велодоріжки необхідно заборонити паркування автомобілів вздовж правого хідника.

"Ми не повинні розглядати дане питання як велодоріжку там 100 метрів. Ми повинні це розглядати як те, що ми будемо вздовж всієї вулиці Зеленої робити смугу руху для громадського транспорту до Водоканалу. Тоді та велодоріжка доцільна", - повідомив під час засідання інспектор патрульної поліції Львівської області і член КБДР Олександр Козлов.

Наразі дане питання, за пропозицією заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, зняли з розгляду комісії з Безпеки дорожнього руху для подальшого доопрацювання і вивчення в розрізі проєкту цілої вулиці Зеленої.

Нагадаємо, по лівій стороні вулиці Зеленої, облаштовано смугу для руху громадського транспорту. Варто зазначити, що відповідно до ПДР, Уряд дозволив велосипедистам рухатись смугою для громадського транспорту. Для цього ухвалили спеціальну постанову, яка вносить зміни у Правила дорожнього руху. Рішення ухвалили для «розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів», пояснюють в уряді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ