Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Витрати на демонтаж турнікетів у Львові варто відкласти до кращих часів, - Ігор Зінкевич

1/3
Сьогодні, 24 листопада, відбулась комісія з безпеки дорожнього руху Львівської міської ради, на ній зокрема розглянули питання демонтажу турнікетних огороджень.

Відповідно до розглянутих питань планувався демонтаж турнікетних огороджень у Львові на вулицях Грушевського, Князя Романа та проспекті В. Чорновола.

Однак, як зазначив керівник транспортної комісії Львівської міської ради Ігор Зінкевич, витрати на демонтаж турнікетних огороджень навряд можна віднести до першочергових витрат на які зараз конче необхідно виділяти кошти з бюджету міської територіальної громади.

Відповідно, попри наполягання на даних витратах в.о. начальника управління департаменту вуличної інфраструктури Львівської міської ради Павла Сирватки, всі три питання демонтажу турнікетних огороджень не були підтримані членами комісії з безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, як повідомляла Гал-інфо, у Львові вже демонтовували частину турнікетів на деяких ділянках міста, які не впливають на безпеку дорожнього руху. Як пояснював ініціатор даного рішення Павло Сирватка - в Україні діють нові норми, що регулюють встановлення такого огородження відповідно ті які не відповідають ДСТУ 8751:2017 повинні бути демонтовані. За його словами при потребі у місцях де демонтують турнікети висадять кущі. Проте, в місцях де може виникнути стихійне паркування, планують встановлювати стовпці або півкулі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ