Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На виборах президента зафіксовано перші порушення

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА виявили перші спроби впливу на результати голосування. На ДВК №8 ТВО 180 (м. Харків) студентка сфотографувала заповнений бюлетень. Дільниця знаходиться в приміщенні будівельного ліцею та розміщена в районі гуртожитків, тому ГМ ОПОРА підозрює можливість прямого впливу на волевиявлення студентства, – повідомили в ГМ ОПОРА.

 

Вчора на кордоні України з Румунією та Угорщиною було затримано двоє громадян України з пачками бюлетенів. За свідченнями правопорушників, вони мали вкинути бюлетені до виборчих скриньок на ВД у селі Фертишолмош на Заболотті, де більшість населення є представниками угорської етнічної групи.

 

Окрім цього, вчора ввечері на ОВК №69 (м. Ужгород) зафіксовано роздачу посвідчень спостерігачів від партій без вказаних імені та прізвища, імені кандидата. Голова комісії роздавала незаповнені документи представникам штабів власноруч. Таким чином, треті особи можуть скористатися посвідченням та бути присутнім на виборчій дільниці протягом дня голосування та підрахунку результатів з метою організації провокацій. Громадянській мережі ОПОРА вдалося сфотографувати примірник посвідчення (див. додаток).

 

Зафіксовано випадки, коли спостерігачів ГМ ОПОРА, які працюють як журналісти, обмежували в їхніх правах на спостереження. Так, на 19-ій дільниці 43 ТВО (м. Донецьк) голова дільничної виборчої комісії заявив двом журналістам, що вони не можуть постійно перебувати на дільниці, оскільки її приміщення є замалим. Голова також вимагав від журналістів доручення від редакції газети, що не передбачено законодавством. Ситуацію вдалося вирішити, посилаючись на закон.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ