Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вихідних у Львові висадили дерева у межах акції "Озеленення планети"

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/4
У суботу, 17 квітня, відбулась висадка дерев у рамках глобального екологічного проєкту "Озеленення планети". Пр це повідомили 19 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Зокрема, дерева висаджували на двох локаціях: на Сихові, біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці вздовж трамвайної колії (17 італійських тополь) та біля Галицького ринку (сріблястий клен).

«А пам’яттю про сьогоднішній день стане перша у Львові алея чорних тополь «Італіка»! Завдяки ГО «Добро.Дій» і, звісно, ще великій кількості людей, чиї сили і гроші згуртувала висадка дерев у Львівській області з глобальною ініціативою «Озеленення планети», у Львові стало на 18 дерев більше», - розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Також до акції з озеленення долучилась мережа АТБ, яка сьогодні висадить 4 дерева, і мешканці, які планують сьогодні висадити 9 дерев, куплених приватним коштом.

Нагадаємо, місією ініціативи на наступні 3 роки є висадка 100 млн дерев по всій планеті і поширення цієї теми серед усіх верств населення, аби змінити екосвідомість людей для шанобливого ставлення до природи. Так, ініціаторами проєкту «Озеленення планети» є найбільший діловий клуб, який об'єднує лідерів українського бізнесу CEO Club Ukraine, засновником якого є Сергій Гайдачук та Національний проєкт Книга Рекордів України, генеральним директором якого є Анна Крисюк.

У проекті «Озеленення планети» задіяні усі області країни. Глобальний екологічний проект «Озеленення планети» підтримують Львівська міська та обласна рада.

Минулого року в межах глобального екологічного проєкту «Озеленення України» та Акції «1 000 000 дерев за 24 години», яка проходила 17 жовтня, було висаджено 1 831 333 дерев, в тому числі в Львівській області - 212 тисяч. Кількість видів дерев — 33. Також у знак солідарності до екопроєкту та України у 10 країнах світу було висаджено 115 дерев. Участь в акції взяли понад 50 000 учасників. Відповідно, було встановлено рекорд України, а результати внесено в Книгу рекордів України.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Львівщині висадили понад 132 000 сіянців головних лісотвірних порід.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ