Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На винуватців затоплення музею Крушельницької подадуть до суду

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, вже провели комісійне обстеження затоплених експозиційних залів музично-меморіального музею ім. Соломії Крушельницької, і готують позов до мешканців, які затопили приміщення.

Через затоплення були знищені дві експозиційні зали музею ім. Крушельницької

«Провели комісійне обстеження за участю  всіх необхідних служб – управління охорони історичного середовища, районної адміністрації, управління культури, департаменту розвитку. На основі цього були складені акти про причину затоплення, і сьогодні до кінця дня будуть готові всі документи для подачі позову проти винуватців затоплення», - сказав заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.  З його слів, уже вжиті всі необхідні дії, зокрема відімкнуто електроживлення до двох кімнат, які були підтоплені, а також встановлені зволожувачі повітря, які мають осушувати кімнату, які підтопило.

Як твердять у музеї, такі ситуації із затопленням приміщення музею трапляються періодично.

«Будинок – пам’ятка архітектури, і реставраційні роботи коштують дуже дорого.  Маємо державний фонд, який час від часу зазнає пошкодження – за час роботи музею складено понад 20 актів залиття приміщення музею мешканцями квартир. Ми  запланували багато різних заходів до кінця року, але їх усі тепер будемо змушені відмінити, і нема гарантії, що це не повториться знову», - наголосила директор музично-меморіального музею ім. Соломії Крушельницької у Львові Галина Тихобаєва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ